Rum Yönetimi'nin Rusya ile yaptığı askeri anlaşma İngilizleri rahatsız etti. Kıbrıs'taki İngiliz üslerinin yeni komutanı, Rumlara verdiği mesajda "Adada kalıcıyız ve en büyük askeri güç olacağız." diye konuştu.

Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin yeni komutanı Mike Wigston, 'Forces TV' adlı askeri yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, adada kalıcı olduklarını net bir dille vurguladı.

Bundan şüphe duyulmaması gerektiğini ifade eden Mike Wigston, Rum lider Nikos Anastasiadis’in, Rusya Devlet Başkanı Putin ile askeri işbirliği anlaşması imzalamasının ardından İngilizlerin Kıbrıs'taki üslerinin önümüzdeki iki yılda İngiltere’nin yurt dışındaki en büyük askeri gücü olacağını kaydetti.

Rum Haravgi gazetesi, Wigston’un İngiliz 'Forces TV' kanalına konuştuğunu ve "Kıbrıs’taki İngiliz Üsleri’nin önümüzdeki iki yılda İngiltere’nin yurt dışındaki en büyük askeri topluluğu olacaktır." dediğini yazdı.

Habere göre Wigston, Kıbrıs’ın İngiltere için askeri açıdan önemine vurgu yaptığı konuşmasında, Rum hükümetiyle ilişkilerini 'Çok iyi' diye niteledi. Wigston, "Buradaki varlığımız hakkında şüphe duyulan günler geçmişte kaldı." şeklinde konuştu.