İngiltere Milletvekili ve Hürmet Partisi (Respect Party) lideri George Galloway, Charlie Hebdo dergisi için ülkede düzenlenen ifade özgürlüğü mitinginde gösterilen, ‘ırkçı, islamofobik’ tepkileri kınadı.

Terör saldırısına uğrayan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun son sayısında kapak olarak basılan Hz. Muhammed tasvirini protesto etmek amacıyla geçen Cumartesi, İngiltere’nin batı Yorkshire bölgesindeki Brandford kentinde toplanan Müslümanlara konuşma yapan İngiliz milletvekili, Fransız Hükümeti’nin İslamofobik ve ırkçı tavrını kınadığını ifade etti.

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen saldırıların, Hz. Muhammed tasvir kapağıyla provoke edildiğini belirten Galloway, “Hiçbir insan yazdığı, söylediği ya da çizdiği bir görüş yüzünden şiddete maruz kalamaz. 17 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıları sonuna kadar kınıyorum. Ama bu yüzden Charlie Hebdo dergisinin de sevimli, anarşist ve eğlenceli karikatürlere sahip olduğu yönünde tarif edilmesine izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Derginin yayımladığı Hz. Muhammed tasvir karikatürlerin hakarete vardığını ve çoğunun tasvire yönelik olmadığını vurgulayan İngiliz milletvekili, dünyada yaşayan herkesin sınırları olduğunu söyledi. Özellikle Fransa’da ifade özgürlüğünün sınırları olması gerektiğini savunan parlamento üyesi, Charlie Hebdo dergisinin azınlık topluluklara karşı yayımladığı karikatürlerin giderek tehlikeli hale geldiğini ifade etti.