İngiltere’nin en büyük Müslüman topluluğunu temsil eden Britanya Müslüman Konseyi, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun bu haftaki yeni sayısının kapağında yayımlanan karikatürle ilgili Müslümanlara ‘sabırlı ve hoşgörülü’ olma çağrısında bulundu.

Konsey’in resmi internet sayfasında yayımlanan basın açıklamasında, 50’den fazla din adamının imzası yer alıyor. Açıklamada, Müslümanların ifade özgürlüğünü savunduğu ve farklı her görüşe saygı duyduğu belirtiliyor ancak çoğunun yayımlanan karikatürlerden kaçınılmaz olarak üzüleceği, güceneceği ve incineceği belirtiliyor.

Açıklamada, yayımlanan karikatürlere karşı tepki göstermek yerine sağduyulu olma çağrısında bulunularak, “Tepkilerimiz, peygamberimizin merhametli kalbinin ve ışığı altında bize öğrettiklerinin bir yansıması olmalıdır.” denildi.

Din adamları, hükümetlere, sivil toplum ve medya kuruluşlarına ise karşılıklı saygı ve birlik mesajları verilmesi yönünde herkesin teşvik edilmesini talep etti. Konsey, Müslüman olan olmayan herkesin yaşanan üzücü olaylar karşısında dayanışma ve birlik içinde olmaya davet etti.