Terör örgütü IŞİD’in rehine olarak tuttuğu İngiliz foto muhabiri John Cantlie, internet aracılığıyla ailesine mesaj gönderdi. İngiliz muhabir mesajında, “Gitmeme izin verin, hayatınıza devam edin.” yazdı.

IŞİD’in geçen yıl infaz ettiği Amerikalı gazeteci James Foley’le aynı zamanda rehin aldığı İngiliz foto muhabiri John Cantlie’ın, örgütün elektronik ortamda yayın yapan ‘Dabiq’ adlı dergisi için makale yazdı. Yayımlanan makalede, İngiliz muhabirin ailesine yazdığı mesaj dikkat çekti.

Daily Mail gazetesinin aktardığına göre, Cantlie, 2012 yılından beri kurtarılması için mücadele eden ailesine “Gitmeme izin verin, beni olduğu gibi bırakın ve yaşamınıza kaldığınız yerden devam edin.” diyor. İngiliz muhabir aynı zamanda rehin alınmadan önce nişanlandığı kız arkadaşının bir yayın kuruluşuna verdiği röportaja da değinerek, “Çok uzun zaman oldu, umarım beni unutup hayatına devam ediyordur.” şeklinde yazdı.

2012 yılında IŞİD tarafından rehin alınan muhabir, aradan geçen zamanda verdikleri mücadelenin ailesi için yorucu geçtiği ve duygusal çöküntüye neden olduğunu belirtti.

Makalede, İngiliz rehinenin, ABD liderliğinde IŞİD’e karşı devam eden hava saldırılarının örgütü daha da güçlendirdiği yorumu dikkat çekiyor.

İngiliz asıllı foto muhabiri John Cantlie, 2012 yılından beri IŞİD örgütü tarafından rehin tutuluyor. Örgüt şimdiye kadar ABD ve müttefik ülkelere mesaj göndermek amacıyla, İngiliz rehineyi kullandığı 9 ayrı video yayınladı.