İngiltere’nin siyasi azınlık partileri arasında yer alan Yeşil Parti’den, Türkiye’de gerçekleşecek genel seçim için Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) destek mesajı geldi.

7 Mayıs’ta, İngiltere’de yapılan genel seçim sürecinde dikkat çeken azınlık partileri arasında bulunan Yeşil Parti, resmi internet sitesinden, Türkiye’de 7 Haziran Pazar günü düzenlenecek genel seçimde HDP'ye desteklediğini açıkladı. Seçim sonucu AK Parti’nin büyük bir oy oranına sahip olmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Yeşiller, HDP’nin yüzde 10 barajını geçtiği takdirde Türk siyasetinde önemli bir değişiklik oluşturacağını belirtti.

Parti, İngiltere’deki Türkiye kökenli seçmene bu haftasonu başkent Londra’da düzenlenecek oy verme işlemi için “HDP'nin, tek partili AKP iktidarından uzaklaştırabilmesini, Türk siyasetinde önemli bir değişimi ve yeni bir meclisi güvence altına alabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

Partinin Londra Avrupa Parlamentosu Milletvekili Jean Lambert, sitede yayınlanan destek mesajında “HDP, demokrasi yanlısı, eşitlikten yana ve ekolojiyi gündeminde her zaman ön planda tutan bir parti. Partinin Kürtler için barışı istediği de açıktır. Kürtlerin temsili için önemli bir partidir.” dedi.

Yeşil Parti’nin Uluslararası Koordinatörü Derek Wall ise HDP’nin demokrasi ve eşitlikten yana bir siyasi parti olarak ilham verici bulduğunu vurguladı. Wall, bu haftasonu İngiltere’de gerçekleşecek oy verme işlemi için Türkiyeli seçmene sandığa gitmelerini önerdi.

Türkiye’deki genel seçimin İngiltere ayağı, başkent Londra’da 30 – 31 Mayıs tarihleri arasında Kensington Olympia Sergi Salonu’nda, İskoçya’da ise Edinburg Başkonsolosluğu çalışma ofisinde yerel saatle 10:00 – 19:00 (TSİ 12:00 – 21:00) arasında yapılacak.