İngiltere, bugün Ankara’da 86 kişinin ölümüne yol açan patlamaların soruşturulması için İngiliz polisinin Türkiye’yle sürekli irtibat halinde olduğunu ve destek sağlandığını açıkladı.

İngiltere Terörle Mücadele ekibi, bugün başkent Ankara'da düzenlenmesi planlanan 'Savaşa inat, barış hemen şimdi' mitingi öncesinde, mitinge katılan kortejlerin buluşma noktası olarak belirlenen Ankara Tren Garı'nda TSİ sabah 10.00 sularında meydana gelen patlamaların soruşturulması için İngiliz polisinin Türkiye’ye ‘devamlı destek’ sağladığını duyurdu.

Londra Polis Teşkilatı Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Terörle Mücadele Şube Müdürü Mark Rowley, İngiliz polisinin Türkiye ile patlamaların soruşturulmasına ilişkin ortak çalışıldığını bildirdi. Rowley, Cumartesi sabah Ankara’da gerçekleşen terör saldırısıyla ilgili İngiltere’de herhangi bir bağlantıya ve bilgiye sahip olan kişilerin, terörle mücadele hattına derhal ihbarda bulunmalarını talep etti.

İngiliz emniyet müdürü, bu sabah başkentte gerçekleşen saldırılara ilişkin “Derin üzüntü içerisindeyiz. Türkiye’ye ve burada yaşayan Türk toplumuna başsağlığı dilerim.” şeklinde konuştu.

İngiltere emniyet birimleri daha önce de Türkiye üzerinden Suriye’deki radikal örgütlere katılmak amacıyla ülkeden kaçan İngiliz vatandaşları için Türkiye ile ortak çalışma yürütüldüğünü açıklamıştı.