İngiltere Başbakanı David Cameron, Müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı. Cameron, yayınladığı video mesajında, ailelerle bir araya gelerek kutlanılan bu bayramın, zor durumda olanları düşünerek geçirilmesi gerektiğini belirtti.

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesindeki ve dünyadaki Müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı. Başbakanlığın resmi internet sitesinden yayınlanan video mesajında Cameron, Irak ve Suriye’deki çatışma ortamından kaçan sığınmacılara dikkat çekti.

İngiliz Başbakan mesajında Lübnan ve Ürdün’ü ziyaret ettiği sırada savaş ortamından kaçan insanlarla tanıştığını vurguladı. Ziyaretinden birinde atılan varil bombası sonucunda bir bacağını kaybeden Malik adında 15 yaşındaki bir gençle tanıştığını söyleyen Cameron, "Malik, sakatlanarak mağdur olmuş insandan sadece biri. IŞİD ve Esed vahşeti yüzünden öldürülen, evini, yurdunu ve ailesini terk etmek zorunda kalan milyonlarca insan var." ifadelerini kullandı.

İngiliz Müslümanların bu bayramı sevdikleriyle beraber, Malik gibi zor durumda olan insanları düşünerek ve onlara dua ederek geçireceğini belirten David Cameron, İngiltere’nin Suriye’deki sığınmacılara yardımda bulunan en büyük ikinci ülke olduğunu vurguladı. Cameron, ülkesinin bir milyar Sterlin’den daha fazla bir miktarı, Malik gibilere yardım eli uzatmak için kullanıldığını kaydetti.

İngiltere lideri mesajını “Aileler ve dostlar bir araya gelirken, başarılarımızı kutlamalı ve bu bayramda zor durumda olanları düşünmeliyiz. Herkesin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.” şeklinde bitirdi.