İngiltere Başbakanı David Cameron hakkında yazılan bir biyografi kitabında yer alan ve dün İngiliz basınının gündemine oturan iddiaların, kamuoyunun dikkatini çekmediği açıklandı.

Ülkenin önde gelen araştırma şirketi YouGov’un yaptığı kamuoyu yoklaması, halkın pek de önemsemediğini gösterdi. Ankete katılan 3 bin kişinin yüzde 62’sinin iddiaları önemsemediği, sadece 4’te birlik bir kesimin ise ‘kamuoyuna mal olmuş biri hakkında çıkan iddiaları önemsediği’ tespit edildi.

CAMERON'IN İZİNSİZ BİYOGRAFİSİ

Eski Muhafazakar Partisi Başkan Yardımcısı Lord Ashcroft ve gazeteci Isabel Oakeshott tarafından kaleme alınan ‘Call me Dave: The Unauthorized Biography of David Cameron’ (Bana Dave De: David Cameron’ın İzinsiz Biyografisi) adlı kitapta yer alan başbakanın Oxford Üniversitesi’ndeki öğrencilik yıllarında uyuşturucu kullandığı ve ölü bir domuz kafasıyla uygunsuz pozlar verdiği iddiaları, İngiliz basınında geniş yer tutmuştu.

İngiltere’de sansasyonel haberciliğiyle tanınan Daily Mail gazetesinin dün manşetten verdiği haberle iddialar, Ada’nın en önemli gündem maddesi haline gelmişti. Eski İngiliz Bakan Lord Ashcroft’un İngiliz Başbakan hakkında yazdığı biyografi kitabını, bir önceki Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümetinde kendisini bakan yapma sözünü yerine getirmeyen Başbakan Cameron’dan intikam almak amacıyla yazdığı değerlendirilmesinde bulunulmuştu. İngiltere Başbakanlığı ise iddialar hakkında yorum yapmayı reddetmişti.

Halen gündemini koruyan iddialar arasında Cameron’ın, Oxford Üniversitesi’ndeki öğrencilik yıllarında katıldığı çılgın partiler ve bu partilerde yaptığı uygunsuz davranışlar yer alıyor. Kitapta Başbakan Cameron’ın, üniversitenin tuhaf üyelik şartları olan ‘Piers Gaveston’ adlı öğrenci kulübüne katılabilmek için ölü domuz kafasıyla uygunsuz pozlar verdiği iddia ediliyor. Ayrıca kitapta, İngiliz Başbakan’ın aynı dönemde katıldığı partilerde esrar içtiği ve evinde düzenlediği partilerde uyuşturucu kullanılmasına izin verdiği iddiaları da bulunuyor.

Bu arada ‘Piers Gaveston’ adlı öğrenci kulübüne Başbakan Cameron dışında, öğrencilik yıllarında ünlü İngiliz aktör Hugh Grant ve Muhafazakar Partili Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın da üye olduğu biliniyor.