Tunus'ta geçen hafta bir IŞİD militanının düzenlediği silahlı saldırıda hayatını kaybeden 38 kişi İngiltere'de anıldı.

İngiltere, yerel saatle 12'de gösterdiğinde bir dakikalık sessizliğe büründü. Başkent Londra'da, Buckingham Sarayı ve resmi devlet daireleri de saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için bayraklarını yarıya indirdi.

Kraliçe 2. Elizabeth ve eşi Edinburg Dükü Phillip, İskoçya'nın Glasgow kentindeki Strathclyde Üniversitesi'nin Teknoloji ve Geliştirme Merkezi açılışında anma töreni için hazır bulundu. İngiltere Başbakanı David Cameron ise Mayıs ayındaki genel seçimde adaylığını koyduğu Oxfordshire kentinin, Witney bölgesinde hazırlanan anma törenine katıldı.

Öte yandan, İngiltere'de bulunan bazı camiiler de cuma namazında ölenler için sela okutacak. Londra'da gerçekleşen Wimbledon Tenis Turnuvası'ndaki müsabakalara da saldırıda hayatını kaybedenleri anmak amacıyla öğle saatlerinde ara varildi. Ülkenin dört bir yanındaki vatandaşlar yaşanılan trajik saldırıya karşı birlik mesajı verdi.

Geçen hafta, Tunus'taki bir lüks otelde, bir IŞİD militanının yaptığı silahlı saldırıda toplam 38 kişi öldürüldü. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ölenlerin 30'u İngiliz vatandaşıydı. Hayatını kaybeden 30 İngiliz vatandaşından 17'sinin naaşı ülkeye getirilerek adli tıpa gönderildi. Kalan cenazelerin de birkaç gün içinde ülkeye getirilmesi planlanıyor.