İngiltere'de siyasi parti liderleri genel seçimlerde oylarını kullandı.

Başbakan ve Muhafazakar Parti Başkanı David Cameron ve ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Ed Miliband sabahın erken saatlerinde oy kullandı.

Oxfordshire'daki oy kullanma istasyonuna eşiyle birlikte gelen David Cameron, öncesinde sosyal medya hesabından seçmene bir mesaj yayınladı. Cameron, "Miliband ve İskoç Ulusal Partisi'nin iktidara gelip ekonomimizi mahvetmelerin önüne geçmek; güçlü ve istikrarlı bir hükümet ve benim Cuma günü yeniden başbakan olarak ekonomi planını sürdürmemi istiyorsanız Muhafazakarlara oy verin." dedi.

Miliband ise Kuzey İngiltere'de eşiyle birlikte oy kullandı. Miliband ise "Sadece az sayıda imtiyazlı insan için değil tüm çalışanları düşünecek, gençlerimize bir gelecek inşa edecek ülkeyi kurma şansımız bugün var." ifadelerini kullandı. Başbakan Cameron'un, 'en tepedeki insanlar iyi kazanırsa, zenginlik tüm topluma yayılır' anlayışına sahip olduğunu savunan Miliband, "Ben ise çalışan kesim başarırsa tüm İngiltere'nin başaracağına inanıyorum." dedi.

Seçimin kilit partisi olması beklenen İskoç Ulusal Partisi lideri Nicola Sturgeon ise Glasgow'da oy kullandı. Sturgeon, "İskoçya için harekete geçeceğiz, ulusal politikanın daha iyi olması için Birleşik Krallık genelinden halkla ittifakalar yapacağız." dedi.