Ankara’daki bombalı saldırılara İngiltere de tepki gösterdi.

Bugün başkent Ankara'da düzenlenmesi planlanan 'Savaşa inat, barış hemen şimdi' mitingi öncesinde, mitinge katılan kortejlerin buluşma noktası olarak belirlenen Ankara Tren Garı'nda TSİ 10.00 sularında düzenlenen bombalı saldırılara İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond’dan tepki geldi.

Hammond, Twitter üzerinden patlamaya tepkisini gösterdi. İngiliz bakan, “Ankara’daki vahşi saldırılarla derinden sarsıldım. Kalbim ölen ve yaralananların sevdikleriyle birlikte. İngiltere, Türk halkının yanındadır.” ifadelerini kullandı.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore da Twitter aracılığıyla başkentte düzenlenen patlamalara tepki gösterdi. Moore, Ankara’daki patlama görüntülerinin ‘şoke edici’ olduğunu belirterek, “Ankara'daki bombalama görüntülerini görünce şoke oldum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerim. Düşüncelerim yaralananlar ve sevdikleriyle. Bu tarz terör olayları insanlık dışıdır ve hiçbir durumda kabul edilemez. Londra’daki 7/7 bombalı saldırısını yaşamış biri olarak; şimdi zaman, herkesin sakin ve ölçülü tepki vermesi zamanıdır.” şeklinde yazdı.