İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in 89. doğum günü çerçevesinde Ankara’daki İngiliz Büyükelçiliği’nde bir kutlama programı düzenlendi. İngiliz Büyükelçi Richard Moore’un ev sahipliğindeki resepsiyona Avrupa Birliği (AB) Bakanı Volkan Bozkır da katıldı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 89. doğum günü, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore'un ev sahipliğinde Büyükelçilik bahçesinde düzenlenen çay partisi ile kutlandı. Kutlamaya çok sayıda diplomatik misyon temsilcileri, gazeteciler ve geniş bir davetli topluluğu katıldı. 21 Nisan 1926'da doğan 2. Elizabeth, 1952 yılından bu yana İngiliz kraliyet tahtında bulunuyor. Bu yılki etkinliğin temasının 'Britanya’nın yerli ürünleri' olduğunu kaydeden Büyükelçi Moore, 2015’in Birleşik Krallık ve Türkiye için büyük bir yıl olduğunu ifade ederek, “Nisan ayında Çanakkale Savaşları’nda her iki taraftan da hayatını kaybedenleri andık. Çok duygulu anların yaşandığı barış yanlısı törenleri Türkiye Cumhurbaşkanlığı ev sahipliği ederken Galler Prensi Prens Charles, İngiltere Dışişleri Bakanı ve çok sayıda dünya lideri katıldı.” dedi.

Kutlamaya onur konuğu olarak katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır ise iki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi düzeyde olduğunu belirtti. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne doğru ilerlediğini kaydeden Bozkır, her yıl İngiltere'den 2,5 milyon turistin Türkiye'ye geldiğini söyledi. 7 Haziran seçimlerine de değinen Bozkır, bölgesinde yaşanan gelişmelere dikkat çekerek Türkiye'deki istikrarın öneminden söz etti.