İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in prensesken II. Dünya Savaşı'nda orduya destek vermek için kamyon şoförü olarak hizmet verdiği öğrenildi. Hemşirelik, Aşçılık, Pilotluk dururken kamyon şöförlüğü yapması ilginç olarak kaydedildi.

Kraliçe Elizabeth kimdir eşi Philip'in seks itirafı olay oldu

Kraliçe 2. Elizabeth kimdir kocası çocuklukları kimler? Kraliçe Elizabeth ikinci dünya savaşı sırasında oto tamircisi olarak görev yaptı. Kraliçe 2. Elizabet'in hayatı eşi ve çocukları ile 2. dünya savaşındaki görüntüleri;

İNGİLTERE'nin en uzun süre tahta kalan insanı Kraliçe Elizabeth. Asıl doğum tarihi 21 Nisan olan Kraliçe Elizabeth geleneksel olarak haziran ayında 91.yaş gününü kutlayacak. 1952 yılında taç giyen Kraliçe Elizabeth, York Dükü Albert ile York Düşesi Lady Elizabeth Bowes-Lyon'un ilk çocuklarıydı. Asıl adı Elizabeth Alexandra Mary Windsor olan kraliçenin hayatı haberimizde.

20 Kasım 1947'de üçüncü dereceden kuzeni olan Yunanlı Prens Philip ile evlendi. İlk çocukları Charles 1948'de dünyaya geldi. 1950'de ise kızı Anne doğdu. Elizabeth ve Philip çocuklarıyla Londra'da Clarence House'da yaşıyordu. Ancak babası akciğer kanserine yakalanmıştı ve durumu ağırdı. Prenses Elizabeth 1952'nin Ocak ayında Kenya'yı ziyaret ederken babasının öldüğünü öğrendi. Prenses olarak gittiği Kenya'dan Kraliçe olarak döndü.

91 yaşında olan ve 150 başkan gören Kraliçe Elizabeth'in aynı zamanda birçok farklı huyu var. 1990 yılından beri saçını düzenli olarak boyanan Kraliçe Elizabeth artık saçlarını boyamıyor. Kraliçe Elizabeth'in 8 torunu ve 5 torun çocuğu var. Vaftiz büyükannesi oldukları da eklendiğinde sayı 30'a çıkıyor.

2. DÜNYA SAVAŞINDA KRALİÇE OTO TAMİRCİLİĞİ YAPTI : Akıcı bir biçimde Fransızca konuşan Kraliçe 2. Elizabeth, İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda orduya katılıp tamirci olarak görev yaptı. 2. Elizabeth aynı zamanda kamyon şoförü olarak da hizmet verdi.

KUĞULAR SADECE ONA AİT : Thames Nehri’ndeki Kuğu’ların tamamı, ortaçağdan kalma bir gelenek ile Kraliçe’nin özel mülkü sayılır. Yasalara göre, Kuğu eti yeme hakkına da sadece o sahip. Kraliçe'nin en farklı özelliklerinden biri de banyoda, çocuklar gibi plastik ördek yavrusu yüzdürmeyi sevmesi.

BALIKLAR DA ONUN
Amcası Kral 2'nci Edward'ın çıkardığı bir kanuna sayesinde özel mülkiyete ait olmayan İngiltere sularında görülen bütün balıkların sahibi oldu. İngiltere'deki bütün özgür kuğuların da sahibi.

KÖPEKLERİNE İKRAMI OLAY
Corgi türü köpeklerinin mamasını bizzat gümüş bir çatal kaşık takımı ile karıştırır. Her gün köpeklerine saat tam 5’de bisküvi ve pişmiş et ikramı yapan Kraliçe Elizabeth'in hayvan sevgisi tüm dünya tarafından biliniyor.

DEVLET SIRLARINI BÖYLE SAKLIYOR
Kraliçe, özel masasında yazı yazdığı kağıdın altına özel bir siyah kağıt kullanarak, “kopya” alınmasını ve böylece devlet sırlarının sızmasını önler. Magenta (morumsu kırmızı) renginden nefret eden Kraliçe'nin İtalya'da sadece ayakkabıları için oda kiraladığı biliniyor.

EŞİNE 13 YAŞINDA AŞIK OLDU
Eşi Prens Philip (Edinburgh Dükü) ile ilk ilgilenişi 13 yaşındadır. 1946 yılında Philip Uzakdoğu’dan dönüşünde, gramofonda Philip’e duyuracak biçimde “People Will Say We’re In Love” (Herkes, birbirimize aşık olduğumuzu söyleyecek) şarkısını defalarca çaldığı söylenir. Bu şarkıyı dinleyen Philip’in ertesi yıl Britanya vatandaşlığına geçmiş ve “Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glucksburg” olan soyadını Mountbatten olarak değiştirmiştir.

Eşi ile ayrı yatak odalarında uyurlar ve yorgan yerine pike kullanırlar. Fransa’da özel bir partide Philip’in bir dostuna “eşimle ilk yıllarımda Elizabeth’in seks isteği hayli kabarıktı” dediği aktarılır.

FOTOĞRAF ÇEKMEYE BAYILIYOR
Fotoğraf çekmeye bayılır. Leica makinesi ile arada bir, kimse görmeden fotoğraflar çektiği bilinir. 1996 yılında Saray’daki bir banyoda, iki erkek görevlinin birarada yıkanırken görülmelerinin soruşturması sırasında “Kraliçe’nin tasarruf önlemlerine uyum sağlamaya çalışıyorduk” dedikleri söylenir.

ÖLDÜKLERİNDE RESMİ KOD ADLARI VAR
Kraliyet ailesinin cenaze törenleri için şimdiden resmi kod adları saptanmıştır. Ana Kraliçe için Tay Köprüsü, Prens Philip için Forth Köprüsü, Kraliçe için ise Londra Köprüsü, kod adları kullanılır. En sevdiği devlet başkanı Nelson Mandela’dır. Mandela’nın Londra ziyareti sırasında Phil Collins konserini izlerken, konuk devlet başkanı Mandela ayağa kalkıp müzikle dans etmeye başlayınca, inanılmaz biçimde o da kalkıp Mandela’yı taklit etmeye çalışmıştır.