İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın bir süredir Kuzey Koreli medya mensuplarına yönelik düzenlenen eğitim programlarına ara verdiği bildirildi.

ABD merkezli yayın yapan Özgür Asya Radyosu'nda yer alan habere göre, Kuzey Koreli gazetecilerin Londra'da katıldıkları eğitim programlarına dışişleri bakanlığınca ara verildi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklamaya dayandırılan haberde, İngiliz yetkililerin hali hazırdaki konjonktür gereği resmi kanalla Kuzey Koreli medya mensuplarına eğitim vermesinin uygun olmadığını yönünde açıklama yaptığı ifade edildi.

İngiltere bir süredir Kuzey Koreli gazetecilere yönelik Dışişleri Bakanlığı üzerinden eğitim programları düzenliyordu. Geçen yıl Ekim ayında Pyongyang'a giden İngiliz uzmanlar Kuzey Koreli gazetecilerine teknoloji kullanımı ve internet gazeteciliği üzerine seminerler vermişti. Önümüzdeki aylarda da Kuzey Korelilerin aynı program içerisinde Londra'ya gitmesi bekleniyordu.

Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanlığı bu eğitim programlarından ötürü ülke içinde sert tepkilerin hedefi olmuştu. Bakanlığın 'ara verme' açıklamasından sonra tekrar eğitim programına ne zaman başlayacağı ise merak konusu.