Terör örgütü IŞİD'e katılmak amacıyla geçen hafta evlerinde kaçan 3 genç kızı aramak için İngiltere polisi Türkiye’ye gitti.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın doğu bölgesinde yaşayan, 15-16 yaşlarında ve sınıf arkadaşı oldukları belirtilen 3 kızın, Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmeye çalıştıkları tahmin ediliyor. İngiliz basını, İngiltere polisinin ise 3 kızı arama amacıyla Türkiye’ye gönderildiğini yazdı.

İngiltere emniyet güçleri ise polisin Türkiye’ye geliş amacı hakkında detaylı bir açıklama yapılmazken, sadece Türk yetkililerle yakından bir çalışma içinde olduğu öğrenildi.

Yaşları 15 olan Shamima Begum ile Amira Abase ve yaşı 16 olan Kadiza Sultana’nın geçen hafta Salı günü Londra Gatwick Havaalanı’ndan İstanbul’a gittikleri tespit edilmişti. Genç kızların aileleri ise evlerine geri dönmeleri için basın aracılığıyla çağrıda bulunmuştu.

İngiliz yayın organı BBC’nin aktardığına göre, Shamima Begum’un, 2013 yılında İskoçya’nın Glasgow kentinden, bir IŞİD militanıyla evlenmek üzere Suriye’ye kaçan Aqsa Mahmood ile sosyal medya aracı Twitter hesabından mesajlaştığı tespit edildi. Ayrıca genç kızın, 17 yaşındaki ablası Aklima Begum’un pasaportunu kullanarak İngiltere’den çıkış yaptığı aktarıldı.