İngiltere’de seçmen, bugün gelecek 5 yılda kendilerini yönetecek yeni hükümeti belirlemek için sandık başına gitti. Ülkede sabah yerel saatle 07:00’de (TSİ 09:00) başlayan oy verme işlemi 22:00’de (TSİ 00:00) sona erdi.

Ülkede gün boyunca seçim yasağı nedeniyle seçim sonuçlarına dair tahminler, kamuoyu yoklamaları ve siyasi partilerin seçim kampanyalarına ilişkin öne çıkan başlıklar yayımlanmadı.

Oy verme işleminin sona ermesinin ardından, oyunu kullanan seçmenler arasında yapılan ilk anket sonuçlarına göre, geçen seçimlerde en çok oyla parlamentoya giren Muhafazakar Parti’nin; bu seçim sonucunda da 316 koltuk kazanacağı öngörülüyor. Ana muhalefet İşçi Partisi ise 239 koltuk sayısıyla Muhafazakarları takip ediyor. Verilen ilk tahminlere göre, Başbakan David Cameron'ın liderliğindeki Muhafazakar Parti'nin 9 sandalye daha kazanacağı belirtiliyor. Ed Miliband'in liderliğindeki İşçi Partisi'nin ise 19 koltuk kaybedeceği tahmin ediliyor.

Sandıklardan ilk sonuçların ise bir saat içinde gelmeye başlaması bekleniyor.

İngiltere'de bir siyasi partinin parlamentoda tek başına iktidara gelebilmesi için en az 326 vekile sahip olması gerekiyor.