İngiltere'yi, Fransa’ya bağlayan tünelde devam eden kaçak göçmen sorunuyla alakalı İngiltere, sınıra daha fazla güvenlik görevlisi göndereceğini ve Fransa’yla işbirliği içinde olacağını açıkladı.

İngiltere polisinden gelen açıklamaya göre kaçak göçmenlerin ülkeyi Fransa’nın kuzeyindeki Calais şehrine bağlayan tünelden girişini engellemek amacıyla ‘emir komuta ve kontrol merkezi’ kurulacak. Fransız ve İngiliz güvenlik görevlilerinin ortak kuracağı bu güvenlik merkezinde, Kuzey Fransa’dan gelerek tünel yoluyla İngiltere’ye geçmeye çalışan kaçak göçmenlerin engellenmesi planlanıyor. İki ülkeden gelecek üst düzey yetkililerin yöneteceği güvenlik merkezinin sınırda yaşayan kaçak göçmenleri durdurmak için daha etkin olması bekleniyor.

İki ülke arasında verilen işbirliği kararı için bugün İngiltere İçişleri Bakanı Theresa May ve Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’nün bir araya gelmesi bekleniyor. Daha önce de konuyla alakalı görüşen liderler, Calais'te güvenliğin artırılması için 7 milyon sterlin ek kaynak sağlanması konusunda anlaşmıştı.

Calais’te şu anda en az 3 bin kaçak göçmenin İngiltere’ye geçebilmek için bölgede kamp kurduğu biliniyor. Bu yaz döneminde ise tünelin Fransa tarafından İngiltere'ye geçmeye çalışan 9 kişi hayatını kaybetmişti.