İngiltere’nin başkenti Londra’da binlerce kişi, genel seçimden sonra iktidara tek başına gelen Muhafazakar Parti’nin planladığı kesinti programını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Ülkede, Mayıs ayında gerçekleşen genel seçimin ardından iktidara gelen Muhafazakar Parti Hükümeti, sosyal yardım, sağlık ve vergilendirme gibi hizmetlere ilişkin planladığı bütçe kesintilerini protesto etmek amacıyla İngiltere’nin dört bir yanından göstericiler Londra’ya akın etti.

People’s Assembly (Halk Meclisi) tarafından düzenlenen protesto yürüyüşü, başkentteki İngiltere Merkez Bankası önünde başladı. Yürüyüşe yaklaşık 250 bin kişinin katıldı.

Yürüyüş sırasında, göstericilerin hazırladığı “Kesintilere Hayır”, “Sosyal yardımları değil, savaşları durdurun”, “Daha fazla kesinti istemiyoruz”, “Muhafazakarlar Defol” yazılı pankartlar dikkat çekti. Gösteri sırasında ayrıca, İşçi Partisi Milletvekili Jeremy Corbyn’e de parti liderliği için destek kampanyası yapıldı. İşçi Partili Corbyn, hükümete karşı düzenlenen protesto ve yürüyüşlerde önde gelen aktivist liderler arasında olmasıyla biliniyor.

Yürüyüşe birçok sendika, sivil toplum örgütü ve sanatçı destek verdi. İngiltere Merkez Bankası’nda başlayan protesto yürüyüşünde polis, geniş güvenlik önlemleri aldı. Göstericiler, Parlamento Binası’na kadar yürüdü. Yürüyüş olaysız şekilde sona erdi.

İskoçya’da Glasgow ve İngiltere’nin Liverpool şehirlerinde de başkent Londra’yla birlikte eş zamanlı protestolar düzenlendi. Ülkenin diğer şehirlerinde yapılan protestolara da ilgi yoğun oldu.