İngiltere Bağımsız Meclis Standartları Kurumu (Ipsa), Mayıs ayında yapılacak genel seçimlerin ardından milletvekillerinin akşam yemeği, taksi parası ve TV lisans vergisi masraflarını ödememe kararı aldı.

Karara göre İngiliz milletvekillerinin akşam saat 19.30’dan 23:00'e kadar olan masrafları karşılanmayacak. Karara, 15 Sterlin olarak belirlenen akşam yemeği ücreti de dahil edildi. Parlamentoda alınan karara karşı milletvekillerinden gelen tepkilerin büyümesine rağmen Ipsa, gelecek dönem için alınan kararın uygulanacağını açıkladı.

Ipsa’nın açıklamasında, “Aralık 2013’te oy birliğiyle kabul edilen karar uygulanacaktır. Kesintilerin içinde konuk ağırlama ve geç yemek ücretleri bulunmaktadır. Ayrıca kesintilere taksi ve parlamentoda geç saatlere kadar çalışma sonrası konaklama masrafları da dahil edilmiştir.” denildi.

LİDERLER, YÜZDE 1'LİK ZAMMA KARŞI ÇIKTI

Öte yandan, milletvekilleri maaşlarına ise yüzde 1’lik bir artış uygulanması bekleniyor. Artışa göre, başkent Londra’da milletvekilliği yapanların maaşı yılda 147 bin Sterlin, Londra dışındakilerin ise 140 bin Sterlin olarak belirlendi. Fakat Başbakan David Cameron, Başbakan Yardımcısı Nick Cleg ve Ana Muhalefet lideri Ed Miliband, karara itiraz etti. Cameron, milletvekilleri maaşlarına yapılan yüzde 1’lik artışın memurlara uygulanmadığı için adil olmayacağını savundu.