İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Times, üç bin terör şüphelisinin ülkede saldırı planladığını iddia etti.

Times gazetesinin, “Üç bin terör şüphelisi İngiltere’de saldırı planlıyor” başlığıyla manşetten verdiği haberde, İngiltere İstihbarat Teşkilatı MI5 ve Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı’nın üç bin terör şüphelisini izlediğini yazdı. Güvenlik kaynaklarına dayandırılan haberde MI5'in, çoğu 20 yaş ve altı İngiltere vatandaşı olan şüphelilerin haftalar içinde şiddet kullanacak seviyeye gelerek radikalleşeceği uyarısında bulunduğu aktarıldı.

Haberde güvenlik yetkililerinin, çoğu radikalleşmiş şüphelilerin önemli bir kısmının ruhsal sağlık sorunları olduğunu, bu durumun da şüphelileri çeşitli terör örgütlerinin adam kazanma faaliyetlerine karşı savunmasız bıraktığı yönündeki ifadelerine yer verildi.

Gazete, terör saldırısı girişiminde bulunabilecek kişi sayısının 2007 yılından beri yüzde 50 artış gösterdiğini, bu sayının özellikle son iki yıldır IŞİD terör örgütünün artan faaliyetleriyle daha fazla yükselişe geçtiğini ifade etti. Bu arada, bu tip radikal örgütlere katıldığından şüphelenilen kişilerin çatışma bölgesi olan Suriye’ye hiç gitmediği ancak IŞİD’in internet ve sosyal medya üzerinden yaptığı propaganda hareketlerinden etkilendiği vurgulandı.