İngiltere’de bazı temaslarda bulunan KKTC Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin London School of Economics (LSE) Üniversitesi’nde konferans vereceğini duyan Rum öğrenciler taşkınlık çıkardı. Okul yönetiminin olaya müdahalesi sonrasında konferans başka bir salonda gerçekleştirildi. Konu ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Özdil Nami, olayı doğruladı.

Birtakım temaslarda bulunmak üzere Londra’da bulunan Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin London School of Economics (LSE) üniversitesine Dışişleri Bakanı olarak davet edilmesi, Rum öğrencileri çileden çıkardı. Nami’nin konferansa katılmasına tahammül edemeyen Rum öğrenciler, üniversitede taşkınlık çıkararak konferansın iptalini istedi. Bu tepkileri dikkate almayan okul yönetimi, konferansın yerini değiştirerek dışarıdan gelen öğrencileri içeri almadı ve konferans bu şekilde sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

Konu ile ilgili olarak Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) açıklama yapan Özdil Nami, söz konusu olayı doğruladı. Rum öğrencilerin Dışişleri Bakanı olarak konferansa katılmasını istemedikleri için olay çıkardığını ifade eden Nami, bu öğrencilerin okuldan uzaklaştırılmasının ardından yaşanan gerilimin azaltıldığını kaydetti. Konferansın başka bir salona alındığını aktaran Nami, olayların durulmasının ardından London School of Economics (LSE) üniversitesinde "Kıbrıs müzakereleri" konulu bir konuşma yaptığını belirtti.

AVAM KAMARASI ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, temasları çerçevesinde dün Birleşik Krallık Parlamentosu Avam Kamarası üyeleriyle biraraya geldi. Nami, görüşmelerinde, müzakerelerde yaşanan çıkmaza ilişkin olarak önümüzdeki dönemde ne gibi adımlar atılabileceği yönünde üyelerle görüş alışverişinde bulundu. Nami, gündemde olan Hellim'in Avrupa Birliği’nde coğrafi işaret tesciline ilişkin son gelişmeler ile Kıbrıs Türk tarafının konuya ilişkin pozisyonunu da İngiliz muhataplarına aktardığı öğrenildi.

NAMİ YARIN ANKARA'YA GEÇECEK

İngiltere Dışişleri Bakanlığı yetkileriyle bir dizi görüşmeler gerçekleştirecek olan Dışişleri Bakanı Nami ve beraberindeki heyet, Londra temaslarını tamamlamasının ardından yarın akşam, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun davetlisi olarak Ankara’ya geçecek.