İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon’un, "Baltık ülkeleri Rusya’nın tehdidi altında" şeklindeki açıklamalarına Moskova sert tepki gösterdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, bu tür açıklamaların diplomasi etiğine sığmadığını, asıl tehdidin NATO olduğunu iddia etti.

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD terör örgütü, Ebola virüsü ile birlikte Rusya'yı tehdit gördüğünü hatırlatan Lukaşeviç, “Avrupa-Atlantik bölgesinde gerginlik ve tehdit oluşturan Rusya değil, NATO. Biz bu tehditleri askeri planlarımızda dikkate almak zorunda kalıyoruz. Bu tehditler hayali değil” ifadelerini kullandı. Lukaşeviç, Rusya’nın İngiltere Savunma Bakanı’nın açıklamalarına gerekli cevabı vereceğini de belirtti.

İngiltere Savunma Bakanı Fallon, Rusya’nın Baltık ülkeleri Litvanya, Letonya ve Estonya’da istikrarı bozmaya çalışmakla suçladı. İngiliz Bakan, NATO’nun Rusya’dan gelebilecek saldırılara karşı da hazırlıklı olmasını istedi. Rusya’nın Ukrayna’da kullandığı taktikleri Baltık ülkelerinde de kullanabileceği iddiasında bulunan Fallon, “Artık bu ülkeler için Rusya bir tehdit haline geldi” değerlendirmesinde bulundu.