Türkiye'de İpek Medya Grubu'na polisin baskın yapması, Güney Kore'deki haber portallarında geniş yer buldu.

Güney Kore'nin önde gelen haber ajanslarından Newsis, baskından birkaç saat sonra haberi Korece servis etti. "Seçimden önce Türkiye'de medyaya baskı skandalı" başlığıyla verilen haberde, polisin hükümet aleyhinde yayın yapan kanal ve gazeteleri ele geçirmeye çalıştığı, Bugün TV önünde toplanan halka ve gazetecilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale ettiği aktarıldı. Haberde, Türkiye'deki diğer hükümet karşıtı basın organlarının da baskı altında olduğuna dikkat çekti.

Güney Kore’nin en büyük haber portallarından NEW1 ise söz konusu baskını “Seçimden önce Erdoğan’ın hükümetinden muhalif medyayı susturma çabası" başlığı ile verdi. İpek Medya Grubu’na el konulmaya çalıştığına yer verilen haberde, hükümetin karşıt medya kuruluşlarını susturmaya çalıştığı ifade edildi. Atanan Kayyum’un Kanaltürk ve Bugün TV’nin yayını kestiğinin aktarıldığı haberde, Türkiye’nin basın özgürlüğü sıralamasında Zimbabve ve Myanmar’ın da gerisinde kalarak 149'ıncı sırada yer aldığına dikkat çekildi.

Öte yandan Herald Kyungje, Korean News gibi birçok gazete ise İpek Medya Grubu'na baskını, “Muhalif medyaya tazyikli su ve gazla müdahale” başlığı ile duyurdu.