Irak Kürdistan Parlamentosu, PKK’nın, barış sürecindeki tutumunun devam etmesi gerektiğini belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK mevzilerine yönelik düzenlediği hava operasyonları ile ilgili Kürt Parlamentosu, yazılı açıklamadu bulundu.

PKK’ya, barış sürecindeki ısrarının devam etmesi çağrısında bulunan Kürt Parlamentosu, barış ve beraberce yaşamanın, iyi bir geleceğin olmazsa olmazı olduğunu ifade etti.

Hava operasyonlarını kınayan Kürt Parlamentosu, "Savaş ve silaha sarılan her türlü adımı kınıyoruz. Umarız bu tür operasyonlar bir an önce durdurulur. Olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Barış sürecine çok ümit beslediklerini ifade eden Kürt Parlamentosu, ancak geçmişte kullanılan yöntemlere bir daha başvurulmanın kimseye fayda getirmeyeceğini aktardı. Türkiye hükümetine de çağrıda bulunan Kürt Parlamentosu, "Umarız başlattığınız çözüm sürecinin devamını getirip, geriye adım atmazsınız. Bölgenin tamamı vahşi bir terör grubu ile yüz yüze gelmektedir. Teröre karşı en ön cephede savaşan Kürtlere karşı her türlü operasyon, teröristlere hizmet edecektir." açıklamasını yaptı.