Afrin merkezinin Zeytin Dalı Harekatı ile teröristlerden temizlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sincar'ı hedef göstermesi, PKK'yı paniğe sevk etti. Bölgeden çekilmeye başlayan teröristlere bir darbeyi de Irak ordusu vurmaya hazırlanıyor.

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, birliklerinin PKK'nın kaçtığı bölgelerde ağır silahlarla konuşlandığını açıkladı.

IRAK ORDUSU: KONUŞLANDIK

Terör örgütü PKK, 3 Ağustos 2014 tarihinde DEAŞ'ın Sincar'daki Ezidilere saldırmasını bahane ederek bölgede varlık göstermeye başlamıştı.

Irak Ordu Sözcüsü Tümgeneral Resul "Sincar'da PKK'nın çekildiği bölgelerde güçlerimiz konuşlandı" sözleriyle Sincar'da PKK'ya yönelik yapılacak bir oeprasyonun sinyallerini verdi.

Savunma gücünün sayısı bine yakın kişiden oluşuyor.

YPŞ IRAK ORDUSUNA BAĞLANACAK

PKK'nın Sincar'ı Irak ordusunun denetimine bırakmak amacıyla terk etmeye başladığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Irak hükümetiyle varılan anlaşmaya göre henüz sadece Sunune’den çekilen terör örgütü PKK Sincar’dan da çekilecek. Ezidilerden oluşan ve PKK’nın eğittiği YBŞ’nin ise Sincar’da kalacağı, Sincar’ın kontrolünün ise Irak ordusuna bırakılacağı bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada, Irak merkezi yönetimine yönelik olarak, "Halledecekseniz siz halledin, halledemiyorsanız bir gece ansızın Sincar'a gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz. Eğer dostsak, kardeşsek bize gerekli kolaylığı sağlayacaksanız" ifadelerini kullanmıştı.