Irak Türkmen İzci Federasyonu Başkanı Kazım Kerküklü Esved, 'baba ülke' gördükleri Türkiye'den soydaşlarına eğitim alanında daha fazla destek vermesini istedi.

Sideli iş adamı Murat Güven'in daveti üzerine Antalya Manavgat'a gelen Iraklı Türkmen, öğrenci, öğretmen, memur ve doktorlardan oluşan bir grup, bölgenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Türkmen İzci Federasyonu Başkanı Kazım Kerküklü Esved, Türkiye'yi bir baba ocağı olarak gördüklerini Manavgat'ta da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ifade etti.

Iraklı Türkmenlerin baba ocağı Türkiye ile irtibatının daha sıkı ve kavi olmasının karşılıklı ziyaretlere önem verilmesi gerektiğini belirten Esved, Türkiye'yi her zaman yanlarında görmelerinin kendine moral olacağını kaydetti. Esved, "Türk ana yurdunda olduğumuzdan dolayı mutluyuz. Her zaman burası bizim anayurdumuz. Türkiye bizim canımız, ana, babamız, kanımız, kalbimiz. Türkiye’nin gücünü biz biliyoruz. Biz istiyoruz Türk arkadaşımız yanımızda olsun. Türk bayrağı başımızın üstünde dik olsun. Biz bunu istiyoruz. Bizim amacımız budur. Türkiye Türkmen öğrencilere okuma imkanı sağlamalı. Kontenjanlar artırılmalı. Bu yapılırsa eğitim başarımız artar." dedi.

Türkmeneli Bölgesi Eğitim İşlerinden Sorumlu Kahdan Vendavi, eğitim ve öğretim noktasında Türkiye'de yardım beklediklerini ifade etti. Kazım Kerküklü Esved ve konuk Türkmenler Manavgat'ta kendilerini ağırlayan Side'li işadamı Murat-Hatice Güven çiftine teşekkür etti.