İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Yemen meselesini görüşmek üzere bu akşam Umman'dan Pakistan’ın başkenti İslamabad’a geldi. Pakistanlı mevkidaşı Sertaj Aziz ile ortak basın toplantısı düzenleyen Zarif, Yemen’in siyasi bir çözüme ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Dün Tahran'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve heyeti ile görüştüklerini, bugün de Umman'da temaslarda bulunduğunu hatırlatan Zarif, Yemen için dört konu üzerinde durduklarını dile getirdi ve bunları, "Ateşkes, insani yardım, Yemen güçleri arasında müzakere ve Yemen’de geniş tabanlı bir hükümet’’ şeklinde sıraladı.

Yemen'deki sorunun çözümünü Yemenlilere bırakmaka gerektiğini ifade eden Zarif, "Bu, onların karar vereceği bir meseledir. Biz sadece onlara yardımcı olmak için bölgede işleri kolaylaştırabiliriz.’’ ifadelerini kullandı.

Ateşkesin Yemen’deki karışıklığı tek başına çözmeyeceğini söyleyen Pakistan Dışişleri Bakanı Aziz ise "Birleşmiş Milletler tarafından onaylanmış kapsamlı bir Yemen müzakere anlaşması ile Yemen’deki siyasi kriz çözüme kavuşabilir." dedi.

Gazetcilerin sorualrını da cevaplayan, ikili Pakistan ve İran’ın Yemen meselesini çözme konusunda işbirliği içinde olacağını söyledi.

Muhammed Cevad Zarif, yarın Başbakan Navaz Şerif tarafından da kabul edilecek.