Dün Yemen meselesini görüşmek üzere Pakistan'a gelen İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bugün Başbakan Navaz Şerif ve Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ile bir araya geldi.

Başkent İslamabad'da dün Pakistan Dışişleri Bakanı Sertaj Aziz ile görüşen Zarif, bugün de Başbakan ve Genel Kurmay Başkanı ile görüştü. Başbakanlık konutunda gerçekleşen görüşmede, Zarif ile Şerif, Yemen’deki çatışma ve Ortadoğu bölgesi hakkında karşılıklı müzakerelerde bulundu.

Başbakan Şerif'e Yemen’deki ateşkes planını içeren bir teklifi ileten Zarif, aynı zamanda Afganistan hakkındaki düşüncelerini de aktardı.

Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, İran Dışişleri Bakanı Zarif'i Revalpindi kentindeki ordu genel merkezinde kabul etti. Burada gerçekleşen görüşmede, ikili, bölgesel güvenliğin yanı sıra Ortadoğu, İran-Pakistan sınır yönetimi, savunma ve güvenlik işbirliği konularını da masaya yatırdı.

Öte yandan Zarif, ülkenin kuzeyinde devam eden kapsamlı operasyonu takdir etti ve Pakistan'ın bölgeye barış ve istikrar getirmede fedakarlık yaptığını söyledi.

Pakistan’a iki günlük resmi ziyarette bulunan Dişişleri Bakanı Zarif’in, akşam saatlerinde İran’a dönmesi bekleniyor.