İsrail-Suriye sınır bölgesinde fırlatılan füzeyle bir İsrail F-16'sı vuruldu, uçak enkazından ilk fotoğraf yayınlandı. Suriye tarafı, füze savunma sisteminin daha fazla uçağı düşürdüğünü duyurdu.

-İsrail Suriye sınırında aylardır devam eden gerginlik, bu sabah saatlerinde çatışmaya dönüştü. İsrail ordusu, iç savaş ülkesi Suriye'de İran'a ait bir insansız hava aracını düşürdüğünü duyurdu.

Bu haberden dakikalar sonra Suriye tarafından fırlatılan füzenin bir İsrail F-16'sını düşürdüğü açıklandı. Uçaktaki pilotlar ağır yaralı olarak saldırdan kurtuldu.

Suriye'den yapılan resmi açıklamada ise, füze savunma sisteminin daha fazla uçağı düşürdüğü ve İsrail'in ülkedeki bir askeri üsse taarruza geçmesi nedeniyle uçakların vurulduğu belirtildi.

Tel Aviv yönetimi F-16'nın düşürülmesine anında misillemede bulundu, İsrail jetleri Suriye'nin başkenti Şam ve Hama kenti yakınlarındaki askeri hedeflere hava saldırıları düzenliyor. İsrail ordusu, vurulan 12 hedeften üçünün İran'a ait olduğunu açıkladı.

Resmi haber ajansı Sana, hava savunma sistemlerinin İsrail saldırılarına karşı koyduğunu ve bölgede sirenlerin çaldığını bildiriyor.