İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u ziyareti sırasında Yemen'deki siyasi karışıklıklarla ilgili konuştu. Velayeti, Suudi Arabistan'ın Yemen'de uzlaşı için başlatılan konferanslara katkıda bulanamayacağını söyledi.

Ali Ekber Velayeti, Suudi Arabistan'ın Yemen'de ki iç karışıklıkta taraf olduğu için bu konferansların Riyad'da yapılamayacağına ifade etti. Velayeti, konferansların tamamen tarafsız olan bir üçüncü ülkede yapılması gerektiğini belirtti.

Öte yandan koalisyon güçleri, 26 Mart'ta başlayan "Kararlılık Fırtınası" adını taşıyan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiğini duyurmuştu. Hemen ardından "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığını bildiren Suudi Arabistan, geçtiğimiz günlerde insani yardımların ülkeye ulaşması için 5 günlük ateşkes ilan etmişti.

Ateşkesin son gününde Yemen'de Husilere karşı Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye destek veren guruplar, Husilerin darbesine son vermek amacıyla Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir araya gelmişti.

Cumhurbaşkanı Hadi başkanlığında üç gün devam edecek toplantıya Husiler ve Yemen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in lideri olduğu partiden kimse katılmamıştı.