KAYSERİ (AA) - Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Özhaseki, oyunu kullandı.

Hasan-Nuriye Ünlen İlkokuluna eşi Neşe ve çocuklarıyla gelen Özhaseki, oyunu 1601 numaralı sandıkta verdi.

Özhaseki, oy verme işleminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin Türkiye ve Kayseri için hayırlı olmasını temenni ederek, artık sözün millette olduğunu belirtti.

Uzun bir seçim maratonu geçirdiklerini ve herkesin istediğini söylediğini vurgulayan Özhaseki "Artık söz millette. Hakem, bundan sonra millettir. Biz seçim boyunca her zaman yaptığımız gibi Türkiye'nin meselelerini konuştuk. Kimseye iftira etmeden derdimizi anlattık. Milletimiz sağduyu sahibidir. Kayserili hemşehrilerimiz kadirşinas ve vefalıdır. Oylarını vicdanlarına uyarak kullanacaklardır" diye konuştu.

Sandıktan çıkacak her türlü sonuca saygılı olunması gerektiğini belirten Özhaseki, şunları kaydetti:

"Akşam herkesin tıraşı gözünün önüne inecek. Çok oy alanın şımarmaması, az oyu çıkanın da bir değerlendirme yapması gerekir. İnşallah hayırlı olur. İnşallah güçlü iktidarlar gelir ve bu ülkenin kalkınması devam eder. Son günlere kadar seçim süreci iyi geçiyordu. Ancak Diyarbakır’da meydana gelen elim olay hepimizi üzdü. Demek ki hala Türkiye’de provokasyonlar devam ediyor. Hala silahtan medet uman, hala kandan, gözyaşından beslenenler var. Rabbim bu tür kötü olayları bir daha göstermesin. Seçimlerin şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum."