26 yaşındaki dekoratör Reyhaneh Jabbari, 2007 yılında eski bir istihbaratçı olan Morteza Abdolali Sarbandi'nin kendisine tecavüz etmeye çalıştığını, bu sırada kendisini korumaya çalışırken kaza sonucu adamı öldürdüğünü savunuyor. 

TECAVÜZ EDEN ADAMI BIÇAKLADI

7 yıl önce yaşanan olayda Sarbandi, henüz 19 yaşında olan Jabbari'yi ofisini dekore etmesi için tutmuş daha sonra genç kadını evine çağırarak burada saldırmaya kalkmıştı.Yaşananların meşru müdafaa olduğunu söyleyen Jabbari kendisine saldırdığını iddia ettiği Sarbandi'yi bıçaklamıştı.

İKİ AY CEZAEVİNDE KALDI

Olayın üzerine tutuklanan Jabbari iki ay boyunca Tahran'daki Evin Cezaevi'nde tutulmuş,  ailesi ve avukatıyla görüştürülmemişti. Buradaki sorgusunda suçunu itiraf eden Jabbari'nin yanında avukatı bulunmuyordu.

İDDİALARI GERİ ÇEKMEZSE İDAM EDİLECEK

Davanın yeniden gündeme gelmesinin nedeni ise Jabbari'nin avukatına, “bir ay içinde infazın gerçekleştirilebileceği” uyarısının yapılması. Mahkeme, Sarbandi hakkındaki iddialarını geri çekmezse genç kadının infazını önümüzdeki günlerde gerçekleştirecek. 

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ HAREKETE GEÇTİ

İnfazın yakın bir zamanda gerçekleştirileceği haberi dava için kritik olan delillerin göz önünde bulundurulmadığına inanan Birleşmiş Milletler ve İnsan Hakları Örgütlerini de harekete geçirdi.