İran'da 65 milletvekili, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye çağrıda bulundu. Milletvekilleri, Ruhani'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "İran karşıtı yorumları sebebiyle" ciddi olarak uyarmasını istedi.

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, ortak açıklama yayınlayan 65 milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran yorumlarının "düşüncesizce" olduğunu vurguladı. Reşt Milletvekili Jabar Kouchakinejad, "Erdoğan, hakaretlerinden ötürü İran ulusundan resmi olarak özür dilemelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyon güçlerinin Yemen'e karşı başlattığı harekatı desteklediğini açıklamış, "İran bölgeyi adeta domine etmeye çalışmaktadır. Bu durum bizi, Körfez ülkelerini rahatsız etmeye başlamıştır. Buna gerçekten tahammül etmek mümkün değil" diye konuşmuştu.

İran'a yarın gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yanı sıra dini lider Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ile de görüşmesi bekleniyor. Erdoğan ve beraberindeki heyetin, İran - Türkiye Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısına katılacağı belirtiliyor.