IŞİD'in bir esir Peşmerge'nin serbest bırakılması karşılığında 5 esir militanın salıverilmesini istediği ifade edildi. IŞİD'in elindeki Peşmerge esirlerinin yakınları, bugün Irak Kürdistan parlamentosunu ziyaret etti. Esir Peşmerge’lerin aileleri, çocuklarının kurtarılması için parlamentodan acil yardım istedi.

Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) konuşan esir Peşmerge ailelerinin temsilcisi İrfan Berzinci, geçen her saniyenin çocuklarının hayatta kalma şanslarını zora soktuğunu söyledi.

Berzinci,” Kerkük’ün güneyinde bulunan Havice bölgesindeki aşiret liderleri ile iletişime geçtik. IŞİD’in bir Peşmerge’ye karşı 10 esirini talep ettiğini bildirdiler. Daha sonra sayıyı 5’e düşürdüler. Bugün parlamento başkanlığı ile bu pazarlığı konuştuk. Hükümetin bir an önce adım atması lazım.” ifadesini kullandı.

Esir Peşmerge'lerin bayramda ailelerini arayıp yetkililerin harekete geçmesini talep ettiklerini söyleyen Berzinci, hükümetin bu konuda duyarlı olacağından kuşku duymadığını ifade etti.
Konu ile ilgili Cihan'a bilgi veren Peşmerge sözcüsü Cebbar Yaver, IŞİD’in samimi olmadığını kaydetti.
Yaver,” Daha önce de defalarca bu söylemleri duyduk. Ancak IŞİD’in bu konuda oyalama taktiği izlediğini düşünüyoruz. Biz daha önce esirlerimizi takas etmeye hazır olduğumuzu bildirdik.” dedi.
Yaver, IŞİD ile mücadelenin başlangıcından bu yana 57 Peşmerge ile bağlantılarının kesildiğini ve bunların çoğunun IŞİD elinde esir olarak tutulduğunu belirtti.