Avustralya’nın Adelaide şehrinde doktorluk yapan Tareq Kamleh için Suriye’de IŞİD’e katılmak suçuyla tutuklama emri çıkarıldı.

Avustralya mahkemesi kayıtlarına göre, Kamleh şubat ayı itibarıyla Suriye’nin Al-Raqqa şehrinde. Geçtiğimiz ay yayınlanan bir IŞİD propaganda görüntüsünde, Kamleh’in Suriye’de terörist örgüt için çalıştığı ortaya çıkmıştı. Güney Avustralya Eyalet Polisi, Kamle için tutuklama emri çıkarıldığını ve Avustralya’ya döndüğü takdirde tutuklanacağının açıkladı. Avustralya’da yeni çıkarılan '119.2' nolu kanuna göre, geçerli bir sebebi olmaksızın Avustralya vatandaşlarının IŞİD kontrolü altındaki bölgelere seyahati, suç kapsamı altına alındı.

Güney Avustralya, Queensland ve Northern Territory bölgelerindeki hastanelerde çalışan 29 yaşındaki Kamleh, Batı Avustralya Eyaleti’nde doktor olarak kayıtlı. Avustralya Sağlık Uygulayıcıları Düzenleme Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Dr. Kamleh’in Avustralya’daki doktorluk lisansının Avustralya Medikal Konseyi tarafından inceleme altına alındığı belirtildi.

Doktorluk yetkisinin inceleme altına alınması üzerine, Facebook hesabı üzerinden açıklama yapan Kamleh, profesyonelliğe yakışmayan hiçbir uygulama içinde olmadığını ve doktor ile hasta arasındaki ilişkiyi zedeleyecek bir harekette bulunmadığını söyledi.