İsveç İstihbarat Teşkilatı Sapo bugüne kadar 32 İsveçlinin IŞİD saflarında savaşırken hayatını kaybettiğini açıkladı. Bununla birlikte uzmanlar gerçek sayının tespit edilenlerden daha fazla olabileceğini savunuyor.

Son dönemde yayımlanan birçok araştırma Avrupa’nın değişik ülkelerinden çok sayıda kişinin IŞİD’e katılmak için Orta Doğu’ya gittiğini gösteriyordu. Bununla birlikte birçok ülkede yetkililer tam bir sayı vermeye yanaşmıyordu. İsveç’te terör uzmanları IŞİD’in ortaya çıkmasından sonra bölgeye giden İsveçli sayısının 300 kadar olduğunu ifade etmişti. Dün ise İsveç medyasına açıklamada bulunan İstihbarat Teşkilatı Sapo sözcüsü Nerikes Allehanda IŞİD saflarında savaşıp şu ana kadar hayatını kaybeden İsveçli sayısının 32 olduğunu söyledi.

Bu arada hükümet terörle mücadele için yeni bir eylem paketi üzerinde çalışıyor. İçişleri Bakanı Angers Ygeman söz konusu paketin yaza kadar hazır olmasını ümit ettiklerini söyledi.

Avrupa Birliği terörle mücadele koordinatörü Gilles de Kerchove geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şu ana kadar Avrupa genelinden 3 bin kadar kişinin IŞİD saflarına katıldığını söylemişti.