Terör örgütü IŞİD, başkent olarak ilan ettiği Suriye’nin Rakka ilinde, 9-14 yaşlarındaki kız ve erkek öğrenciler için İngilizce dilinde iki ayrı okul açtığı iddia edildi.

İngiliz basını, örgütün yoğun olarak faaliyet gösterdiği Suriye’nin Rakka ilinde; matematik, İslam hukuku gibi derslerin İngilizce verileceği birer kız ve erkek okulu açtığını yazdı. Sosyal medya Twitter hesabından okulların eğitime geçtiğini duyuran bir militan, açılan okullar hakkındaki bilgilerin bulunduğu duyurunun fotoğrafını hesabından paylaştı. Duyuruda, perşembe ve cuma haricinde her sabah 3 saatlik eğitim verileceği belirtildi. Ayrıca, “İngilizce bilen yarı zamanlı veya tam zamanlı bizimle çalışmak isteyenler irtibata geçebilir.” denildi.

Geçen hafta Salı günü, İngiltere’den Suriye’ye kaçtığı tahmin edilen İngiliz vatandaşı 15 yaşındaki Shamima Begum ve Amira Abase ile 16 yaşındaki Kadiza Sultana’nın da internet üzerinden kandırılarak evlerinden kaçtığını belirten İngiliz basını, yapılan bu duyurunun daha çok gencin çatışma bölgelerine gitmesine neden olacağı ifadelerine yer verdi.