Şanlırfa'nın Suruç ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Kobani kentinde IŞİD ve YPG güçleri arasında ki çatışmalar şiddetlendi.  IŞiD Mürşitpınar kapısını almak için havan topları ile saldırıyor. 

IŞİD ve YPG güçlerinin savaştığı Suriye'nin Kobani kentinde ki çatışma 34'inci gününde şiddetini arttırdı. 2 günden bu yana sessizliğin hakim olduğu kentte, IŞİD Doğu'dan saldır havan atışları ile saldırıya geçti.  Saat 12.00 sıralarından buyana IŞİD yaklaşık 20 havan atışı ile Mürşitpıanr kapısını hedef aldı.  

Elinde ağır silahlar bulunamayan YPG ise IŞİD'e Doçka, keskin nişancı atışları ve kaleşnikof tüfeklerle cevap veriyor.  Batı ve Güney cephesinde hava operasyonlarının ardından güç kaybeden IŞİD ise YPG'yi  Kobani'de kıstırmak için Mürşitpınar kapısına Doğu'dan saldırıyor. Şiddetli çatışmaların yaşandığı Kobani kentinde silah sesleri Şanlıurfa'nın Mürşitpınar mahallesinden de duyuluyor. 

KOALİSYON UÇAKLARI KOBANİ SEMALARINDA 

Kobani 2 gün süren sessizliğin yerini çatışmaya bırakmasının ardından sınırın Türkiye tarafında da askeri hareketlilik gözlendi.  Askerler sınır hattında zırhlı araçlarla devriye görevi yaparken füze savunma sistemleri ve tanklar sınıra yakın noktalara konuşlandırıldı.  Ayrıca Mürşitpınar bölgesine 3 adet daha tank sevkiyatı yapıldığı gözlendi. 

Çatışmaların şiddetlendiği saatlerde Koalisyon güçlerine ait savaş uçakları ise Kobani semalarında keşif uçuşu yaptı.