Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Haseke kentinin Şedade bölgesindeki IŞİD'in kontrolündeki Kebbiye köyünü ve çevresindeki petrol kuyularını bombaladığı kaydedildi.
Koalisyon güçlerinin Halep'in IŞİD'in kontrolündeki Munbic ilçesinin de bombaladığı ifade edilen açıklamada, IŞİD ile bazı Kürt grupları arasında, Haseke kentine bağlı Irak sınırındaki Yarubiye ilçesinin kuzeyindeki köylerde çatışmaların olduğu aktarıldı.
IŞİD'in Haseke kentine bağlı Rasul Ayn ilçesindeki Advan köyünde bulunan kuvvetlerinin bir kısmını Yarubiye bölgesine yönlendirdiği aktarılan açıklamada, örgütün Yarubiye Sınır Kapısı'nın denetimi sağlayarak Kürtlere gelecek yardım yollarının kesilmesini istediği vurgulandı.
IŞİD PETROL A.Ş

Suriye ve Irak'ta Haziran ayından beri ilerleyişini sürdüren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), gelirinin önemli bir kısmını ele geçirdiği topraklardaki petrol kuyularından sağlıyor. Elde ettiği petrolün bir kısmını ham olarak, bir kısmını da ele geçirdiği ya da kendi kurduğu mobil rafinerilerde işledikten sonra aracılara satıyor.