İskandinav Hava Yolları (SAS), çalışanlarının bir süreden beri devam eden grevlerine bugün son vermemeleri halinde kovucalacaklarını açıkladı.

İskandinavya’da geçtiğimiz haftadan beri devam eden ve onlarca uçak seferinin iptal edilmesine ve binlerce yolcunun havaalanlarında beklemesine neden olan SAS işçilerinin grevi devam ediyor. Uçaklarda kabin görevlisi olarak çalışan işçiler çalışma şartlarının ağırlığından ve aldıkları ücretin azlığından şikayet ediyordu.

SAS tarafından yayımlanan açıklamada, ‘‘Yasadışı bir şekilde işi durdurmalarının olumsuz sosyal ve ekonomik sonuçları var. Bu yüzden SAS’ın sorumlu bir şekilde hareket etmesi ve hem çalışanlarımız hem de müşterilerimizin iyiliği için bir sonraki adımı devreye sokması gerekiyor. Grev yapan işçiler bugün saat 12.00'ye kadar işlerinin başına dönmeli. Aksi takdirde kovulacaklar.’’ ifadelerine yer verildi.

Söz konusu grev SAS’ın uçuşlarını olumsuz bir şekilde etkiliyor. Bu sabah itibariyle Kopenhag Havaalanında SAS tarafından yapılması planlanan 51 uçuş iptal edildi.