İskenderun limanından Libya'ya silah taşıdığı iddia edilen Yunan gemisinde arama ve inceleme çalışması devam ediyor. Yunanistan'ın Girit Adası açıklarında durdurulan Haddad 1 adlı geminin bir Yunan şirketine ait olduğu tespit edildi.

Girit açıklarında silah yüklü şekilde ele geçirilen Bolivya bayraklı Haddad 1 adlı geminin Yunan şirket hesabına iş yaptığı anlaşıldı. Kathimerini gazetesinin haberine göre geminin Şubat 2015'ten itibaren Pire merkezli bir şirket hesabına hizmet verdiği belirlendi.

Yapılan ilk incelemede av tüfeği ele geçirilirken, Yunan polisi, gemiye kontenynır içerisindeki sigara ve süs eşyası gibi yasal ürünlerle birlikte silah ve patlayıcıların da yüklendiğini tespit etti. 20 konteynırın bulunduğu geminin 29 Ağustos'ta İskenderun limanından hareket ettiği ve varış noktasının ise Libya'nın Misrata limanı olduğu anlaşıldı.

Liman, Libya hükümetini reddeden grupların kontrolünde bulunuyor. Geminin Temmuz ayından itibaren Kıbrıs, İskenderun, İskenderiye (Mısır) ve Tobruk (Libya) limanlarına uğradığı tespit edildi.

Geminin Ağustos 2014'ten 1 Şubat 2015'e kadar adının Mamo olduğu ve Kamboçya bayrağıyla çalıştığı da ortaya çıktı. Geminin 2008-2014 yılları arasında ise Arxon ismi Yunan bandıralı olduğu belirlendi.

Yunan polis ve gümrük yetkililerinin incelemeleri sürüyor. Yunanistan Denizcilik Bakanlığı'nın bu konuda bir basın açıklaması yapması bekleniyor.