Suudi Arabistan'da İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İKT) Cidde kentindeki merkezinde, gelecek Pazar günü üye ülkelerin dışişleri bakanları düzeyinde katılımın olacağı "Terörizm ve Aşırıcılık Tehdidi ile Yüzleşme" konulu toplantı gerçekleştirilecek.

Yapılan açıklamada, toplantı, İKT Genel Sekreteri İyad Medeni'nin daveti üzerine yapılacak. Genel Sekreterin, İKT üyesi bazı ülkelerde artan terör ve şiddet eylemleri sonucunda yaşanan son gelişmeler üzerine bu daveti yaptığı belirtildi.

Açıklamada, terör ve şiddet olaylarına örnek olarak Pakistan'ın Peşaver ilinde bir okula yapılan saldırı, Mısır'ın Sina Yarımadası'nın kuzeyinde yaşanan olay, Libya'nın başkenti Trablus'ta otel saldırısı ve IŞİD tarafından yakılan Ürdünlü pilot Muaz El-Kesasibe gösterildi.

Suudi Arabistan'ın başkanlığında yapılacak toplantıda, üye devletlerin terör ve şiddet ile mücadelede izlenecek stratejiyi masaya yatırması bekleniyor. Toplantıda özellikle terör ve şiddetin nedenleri ve terör örgütlerinin ideolojik söylemleri ve düşünceleri alanlarında fikirler ortaya konacak.