Almanya'daki İslam karşıtı yürüyüşler Belçika'ya da sıçradı. Avrupa'nın gittikçe İslamlaştığına iddia eden grup, Almanya'da PEGİDA adı altında binlerce kişinin katıldığı gösteriler organize etmişti. Şimdi Belçika'da da bir grup PEGİDA'ya destek amaçlı bir yürüyüş yapılacağını duyurdu.

Kendilerine, Avrupa'nın İslamlaşmasına karşı duran Flamanlar (Vlativa) ismi veren grup 6 Ocak tarihinde Facebook'ta açtıkları sayfa ile yaklaşık 4 bin kişiye ulaşmış durumda. "Avrupa'nın İslamlaşmasına ve Müslüman terörüne karşıyız." gibi ifadeler kullanan grup, PEGİDA'nın Almanya'da yaptığını Belçika'ya taşımaya hazırlanıyor.

OLMAYAN KONSOLOSLUK ÖNÜNDE TOPLANMA ÇAĞRISI

Facebook üzerinden yapılan bildiride, "24 Ocak tarihinde Anvers'teki Fransız Konsolosluğu" önünde toplanılacağı aktarıldı.

Anvers Polisi ise şu ana kadar kendilerine bu konuyla ilgili herhangi bir gösteri talebinde bulunulmadığını belirtti. Emniyetten yapılan açıklamada, "Gösteri için dilekçenin en az gösteriden 6 hafta önce sunulması gerekiyor. 24 Ocak tarihi için herhangi bir talep gelmedi. Ayrıca Anvers'te Fransız konsolosluğu da bulunmuyor." denildi.

Vlativa grubu ayrıca 13 madde sıralayarak isteklerini de dile getirirken, bunlar arasında daha az sayıda mülteci kabul edilmesi, polise daha fazla imkan, nefret suçu işleyenlerin sınır dışı edilmesi, kurban kesimlerinin engellenmesi, okullarda yüzme derslerinde kız-erkek ayrımının yapılmaması, okullarda helal yiyecek satılmaması gibi istekler yer alıyor.