İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Tunus’taki terör saldırısında ölen iki İspanyol vatandaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Brüksel’de AB Zirvesi öncesi basına konuşan Rajoy, dün hayatını kaybeden Cirera Sanchez çiftinin ailesine başsağlığı dileğinde bulunurken, iki İspanyol vatandaşının saldırıdan sağ kurtulmuş olmasından duyduğu mumnuniyeti dile getirdi.

Mariano Rajoy, Tunus Devlet Başkanı'nı arayarak, İspanya'nın her türlü desteğe hazır olduğunu ilettiği bilgisini verdi.
"Cihatçı terörizmi bir kaç senedir tüm vatandaşların en büyük sorunlarından biri olmaya devam ediyor. Onlar Müslümanların ve Müslüman olmayanların düşmanıdır." diyen İspanya Başbakanı, “Burada belirtilmesi gereken önemli nokta savaşın hiç bir dine karşı değil barbarlığa karşı olduğudur. Bu barbarlık ve medeniyet arasındaki savaştır.” ifadelerini kullandı.

Mariano Rajoy, uluslararası işbirliğinin önemine değinerek, terörle daha etkin mücadele edebilmek için Avrupa çapında kanunları sürekli adapte etmek gerektiğini kaydetti. Enerji konusunun zirvenin önemli maddelerinden biri olduğunu aktaran Başbakan Rajoy, toplantılarda Ukrayna ve Libya’nın da ele alınacağını söyledi.