İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Perşembe günü kara para aklama ve vergi kaçakçılığından gözaltına alınan eski Ekonomi Bakanı Rodrigo Rato hakkında ilk kez konuştu.Halk Partisi’nde (PP) 30 yıllık geçmişi olan eski başbakan yardımcısı Rato hakkındaki yolsuzluk soruşturmasının partiyi etkilediğini kabul eden Rajoy, “Herkes kanun önünde eşit.” dedi.

Başbakan Mariano Rajoy, eski IMF Başkanı Rato’nun evine ve işyerine baskın yapan mali polisler ve hakimlerin bağımsız çalışmalarına net bir şekilde destek verdiğini söyledi.

“HÜKÜMET, MAHKEME NE DİYORSA ONA UYAR”

Murcia kentinde gazetecilere açıklama yapan Rajoy, “Bir İspanyol olarak bu tür şeylerin olması hoşuma gitmiyor, umarım gelecekte olmaz. PP olarak soruşturmadan özellikle etkileniyoruz çünkü Rodrigo Rato partimizin önemli isimlerinden biriydi.” şeklinde konuştu.

Hükümet olarak savcı ve hakimlerin kararına göre hareket edeceklerini kaydeden İspanyol Başbakan, “Hepimiz mahkeme ne diyorsa ona uymamız gerekiyor. Bu konu hakkında başbakan olarak daha fazla açıklama yapmam doğru olmaz.” ifadelerini kullandı.