TMMOB'a bağlı Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri Odası’nın açtığı dava ve 5. İdare Mahkemesi’nin verdiği karar sonucunda 14,5 kilometrelik bulvar ve bağlantı yollarının kapatılacak olmasını Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası protesto etti. Özel Halk Otobüsü Esnafı TMMOB binası önünde eylem yaparak yumurta attı.

Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) önünde Ankara Bulvarı’nın kapanması ile ilgili eylem yaptı. Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri, Meşrutiyet Caddesini kapatarak eylem yapacakları yere geldiler. Daha sonrasında Konur Sokak üzerinde bulunan TMMOB’un önüne geldiler. Eylemlerini gerçekleştirdikleri esnada bazı eylemciler Mimarlar odasının girişine yumurta attı. Ankara Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, basın açıklaması düzenledi.

Mimarlar Odalarının yapılan güzel şeyleri ortadan kaldırmak için çaba sarf etmemesi gerektiğini söyleyen Soydaş, meslek odalarının ideolojik yaklaştığına emin olduğunu ifade etti. Yaptıkları hamlelerin ideolojik hamleler olduğunu söyleyen Soydaş, “Bizim istediğimiz Ankara’da trafiğin rahatlaması kendimiz için değil, kentimiz için buradayız. Kentimizi seviyoruz. Bu güzel projeler neden dava açıldığını mimarlar odası bize açıklasın.” dedi.

Atatürk’ün söylediği gibi yurttaşların ve Ankaralıların menfaatine yapıldığını düşündüklerini kaydeden Soydaş, konuşmasına şöyle devam etti: “Yolun kapatılmasını kesinlikle istemiyoruz. Bununla ilgili de Pazartesi günü yargıya gideceğiz. Bu odaları yöneten yöneticilerin de artık aklıselim düşünmeleri gerekiyor. Siyaseti bıraksınlar, biz siyasete çok bulaşmayalım. Vatandaşında çok memnun olduğu bir bulvarın kapatılması için dava açılması hatta yetmiyormuş mutlaka yolun kazınması gerekiyor gibi ifadeleri bizim bünyemiz kaldırmıyor.”