İspanya’da terör örgütü İŞID’e adam kazandırdığı iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.

İnternette örgütün propagandasını yapmakla suçlanan iki kişinin Kuzey Afrika’daki İspanyol kenti Melilla’da ve diğer ikisinin de Katalonya’da gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınanlardan birinin, internette IŞİD’in propagandasının yapan bir portalı yönettiği ve İspanya’da en çok radikalleşmenin gözlendiği bölgeler başta olmak üzere bini aşkın takipçiye sahip olduğu belirlendi.

Facebook’ta da aktif olan şahsın, İspanya dışında Latin Amerika, Belçika, Fransa, Türkiye, Pakistan, Fas, Suudi Arabistan, ABD ve Tunus’tan farklı kişilerin takip ettiği bilgisi verildi.

Melillalı iki şüphelinin de sanal alemde çeşitli platformlar açarak IŞİD’e ait propaganda materyallerini yüklediği ve İspanyolcaya çevirerek daha çok insana ulaşmasını sağladığı ifade ediliyor.

Özellikle kadınların örgüte kazandırılmasına önem veren ikilinin, özel toplantılarda IŞİD’in videolarını izlettiği ve ikna ettikten sonra çatışmalı bölgeye intikali konusunda yardım ettiği belirlendi.

İspanya Ulusal Mahkeme Savcılığı’nın başlattığı soruşturmanın ucu açık olduğu ve daha fazla gözaltıların olabileceği kaydedildi.