İspanyol-Türk dostuk derneği Casa Turca, kültürleri birbirine yakınlaştırmak ve terörle anılan Müslüman imajını değiştirmek için İspanya’nın çeşitli kentlerinde ‘Üç Semavi Din Konseri’ düzenledi.

İzmir Kültürlerarası Diyalog Korosu, Endülüs’te asırlarca barış içinde yaşayan Müslüman, Hıristiyan ve Yahudilere ait müzikleri seslendirdi. Başkent Madrid’te üç faklı mekanda ve Alcala ve Toledo şehirlerindeki konserler İspanyolların büyük beğenisini topladı.

Yaklaşık bin 500 kişinin iştirak ettiği ‘Üç Semavi Din Konseri’ne davet edilen İspanya Kralı VI. Felipe, Casa Turca derneğine bir mektup göndererek davetten dolayı teşekkürlerini iletti ve yoğun programlarından dolayı katılamayacağını belirtti.

Madrid merkezli Arco Forum diyalog derneği ve İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi’nin (İZDİM) de işbirliğinde gerçekleşen konserler, Madrid’de Basilica-Parroquia Virgen Milagrosa kilisesi, Eduardo Urculo kültür merkezi, Real Basilica San Francisco El Grande kilisesi, Alcala Üniversitesi ve Castilla La Mancha Üniversitesi’nde yapıldı.

2006 yılında İspanya’da yaşayan bir grup Türk ve İspanyol akademisyenin girişimiyle kurulan Casa Turca, iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmek ve Türk kültürünü tanıtmak için konferanslar, söyleşiler, Türk günleri, Türkçe kurslar, ney kursları, kültür şöleni gibi faaliyetler düzenliyor.