İspanya’da ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE), İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz’ın köpeğiyle ilgili soru önergesi verdi. PSOE milletvekili Pilar Grande, İçişleri Bakanı Fernandez Diaz’a kamuya ait bir uçağı ve arabayı köpeği Lola için kullanıp kullanmadığını sordu.

Parlamentodaki konuşmasında kendi köpeğinin resmini gösteren Grande, “Kira’yı tanıtmama izin verin, bu benim evcil hayvanlarımdan biri ve ailemin bir üyesi. Uçakla seyahat ettiğimiz zaman kargo bölümünde ve ücret ödeyerek uçabiliyor. Bunun aynısını köpeğiniz Lola için yaptığınız konusunda bize garanti verebilir misiniz?” sorusunu yöneltti.

BAKAN İDDİALARI REDDETTİ

Kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Bakan Fernandez Diaz'ın, köpeğiyle ilgili bölümde “Sosyalist partinin bakanlığı kontrol seviyesi buysa endişe etmek gerekiyor” cümlesini kurar kurmaz konuşma süresi bitti.

Daha sonra El Pais gazetesine konuşan ve iddiaları reddeden İçişleri Bakanı, “Küçük köpeğim hiçbir zaman resmi uçakta tek başına seyahat etmedi” diyerek onun için aldığı tren biletlerini gösterdi.

Soru önergesini imzalayan bir diğer Sosyalist milletvekili Antonio Trevin, bakanın basına yaptığı açıklamayı yeterli bulmayıp “Bizim sorumuza resmi cevap vermedi. Muhalefet olarak iktidarı takip etmek ve denetlemek zorunluluğumuz var.” dedi.