Koza İpek Grubu'na ait Kanaltürk ve Bugün televizyonlarına yönelik polis baskını İspanyol medyasında geniş yankı buldu.

Muhalif kanalları karartan Erdoğan’ın Türkiye’yi demokrasiden uzaklaştırdığı yorumunu yapan İspanyol gazeteleri, AK Parti hükümetini eleştiren medya kuruluşlarının her geçen gün azaldığını yazdı.

İspanya’nın en saygın gazetesi El Pais, birinci sayfasından verdiği haberde “İki televizyonun kapatılmasıyla Türkiye demokrasiden uzaklaştı” başlığını attı.

Gazete, “Erdoğan seçimler öncesi kendisini eleştiren medyayı zorla susturdu. Temsili bir makam olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haziran seçimlerinde partisinin istediğini elde edememesi sonucu otoriter eğilimini artırdığı ve dolayısıyla ülkesinin Avrupa Birliği’ne (AB) üyelik ihtimalini de azaltıyor.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın Türkiye’yi 10 sene önce aday ülke statüsü veren AB değerlerinden uzaklaştırdığını kaydeden İspanyol gazetesi, son yıllarda Rusya’daki Putin rejimine yaklaştığını aktardı.

El Pais’in “Türkiye’de kanallar karartıldı” başlıklı ikinci haberinde ise “Türkiye dün, Kanaltürk ve Bugün televizyonlarının kapatılmasıyla, iki muhalif sesten yoksun olarak uyandı.” denildi.

Bir diğer İspanyol gazetesi ABC, “Erdoğan seçimler öncesi iki muhalif televizyonu kapattı.” başlığını kullandı.

“Türk Cumhurbaşkanı muhalif medyaya baskısını artırıyor.” diyen ABC gazetesi, televizyon kapatma, haber portallarına erişimi engelleme ve dergilere el koymanın medyaya uygulanan baskının sadece bir parçası olduğunu aktardı.

La Vanguardia gazetesi de “Erdoğan, Pazar günü yapılacak seçimler öncesi iki muhalif kanalı kapattı.” dedi.